REFLECTING LIGHTS 2021  Bangkok / THAILAND

VITHA RECEPTION 2021  Khao Khor / THAILAND

REPURPOSING BANGKOK ROWHOUSE 2020  Bangkok / THAILAND

TALI KOPI RESTAURANT IN SATTAHIP 2020  Sattahip / THAILAND
GREY MATTER EUROPAN 15 RUNNER UP / 2019  Auby / FRANCE 
KIC TRIPOLI 2019  Tripoli / LEBANON
100% WOODEN HOUSE FIRST RPIZE / 2019  Montlouis-sur-Loire / FRANCE

PARIS APARTMNET 2019  Paris / FRANCE

FINLAND NATIONAL ART MUSEUM ANNEX 2019  Helsinki / FINLAND

COLOR LAB SALON 2018  Bangkok / THAILAND
RUSSIAN STANDARD HOUSING THIRD PRIZE / 2018 Moscow / RUSSIA
KYOTO HOUSE  2017  Kyoto / JAPAN
SEOUL ART COMPLEX  2017  Seoul / KOREA
YOYOGI PARK INSTALLATION FOR 2020 OLYMPIC 2017  Tokyo / JAPAN
LOMBADINI ANTIPAROS RESIDENCE 2016 Antiparos / GREECE

CHANDRA RESIDENCE 2014  New Hamshire / USA


NYC TRANSIT 2018  New York / USA

REHABITAING SWOPE CENTER  2019 Wood Hole / USA

SHIKUMEN LILONG HÔTEL SALON 2019  Shanghai / CHINA

LASTING TIMBER  2020  Raleigh Durham / USA

COLUMNIZATION  2020  Raleigh / USA



LOMBADINI ANTIPAROS RESIDENCE

with Sou Fujimoto Architect
Client: Private
Program: Housing
Location: Antiparos, Greece
Area: 400 m2 
Status: under construction

The starting point of the concept was to create a protected and calm space, in intimate relationship to the landscape and the soul of Antiparos; the sea and the sky as well as minimize the visual impact of the house with being in harmony with the curves of the site and the light on this side of the island, all year long.

The Oval Open House extends its limits with questioning the materiality of a usual wall. By spreading out the limit between outside and inside in several layers, we can create intermediary spaces or a “between” giving a new apprehension of a living as a user (relation to the intimate and inside) and as an observer (relation to the surroundings).

The outer limit is a long wall following an oval plan, whose height varies to reach the water of the pool and the ground of the site. The wall is not a boundary but rather a belt or a screen, subtly protecting from the surroundings to keep the privacy and keep from the wind.

The inner limit can thus be completely transparent. The rooms are organized in a very simple alternation of open and closed spaces facing the sea. The linear plan divides the space into two main gardens. Entering the house, one comes into a green garden, without direct views to the landscape but all open to the sky, with indirect views to the horizon through the house. The second garden is broad open, mineral, and frankly open to the horizon.