TALI KOPI RESTAURANT IN SATTAHIP 2020  Sattahip / THAILAND
GREY MATTER EUROPAN 15 RUNNER UP / 2019  Auby / FRANCE 
KIC TRIPOLI 2019  Tripoli / LEBANON
100% WOODEN HOUSE FIRST RPIZE / 2019  Montlouis-sur-Loire / FRANCE

PARIS APARTMNET 2019  Paris / FRANCE

FINLAND NATIONAL ART MUSEUM ANNEX 2019  Helsinki / FINLAND

COLOR LAB SALON 2018  Bangkok / THAILAND
RUSSIAN STANDARD HOUSING THIRD PRIZE / 2018 Moscow / RUSSIA
KYOTO HOUSE  2017  Kyoto / JAPAN
SEOUL ART COMPLEX  2017  Seoul / KOREA
YOYOGI PARK INSTALLATION FOR 2020 OLYMPIC 2017  Tokyo / JAPAN
LOMBADINI ANTIPAROS RESIDENCE 2016 Antiparos / GREECE

CHANDRA RESIDENCE 2014  New Hamshire / USA


NYC TRANSIT 2018  New York / USA

REHABITAING SWOPE CENTER  2019 Wood Hole / USA

SHIKUMEN LILONG HÔTEL SALON 2019  Shanghai / CHINA

LASTING TIMBER  2020  Raleigh Durham / USA

COLUMNIZATION  2020  Raleigh / USA



KIC TRIPOLI: MOVING EDGES

Team: Peeraya Suphasidh, Benoist Desfonds, Matthieu Boustany,  Anna Bakhlina  
Client: Tripoli Special Economic Zone (TSEZ), The Republic of Lebanon
Program: Knowledge & Innovation Center / Masterplan
Location: Tripoli, Lebanon
Area: 60,000 m2
Status: Competition

Our position toward developing KIC extends beyond the envelop of the individual building to encompass the totality of the environment that surrounds its creative activities.
Urban Response

Oscar Niemeyer’s masterplan distinctively marked Tripoli with grand modernist gesture. The project delineates the human scale within this masterplan by proposing series of inter-connected buildings placed onto the fabric of the site. Pockets of exterior spaces between these buildings resemble Mediterranean streets and courtyards; the diversity and flexibility in spatial settings allow the users to creatively collaborate and find serendipity. As a gesture of preservation, we propose an intermediate zone of 40 meters between the heritage building and our project site, accentuated by a field of orange orchard extending along the entire length of Oscar Niemeyer’s Grand Cover.
Building

The volume of the building shifts and turns, opening up completely to the sky and at times caving in to form an intimate shading. Inspired by the traditional semi-vaulted arcades, the KIC provides friendly passages for people, light, air, water, and landscape elements. Silhouettes of the active interior can be felt form the outside through the fine mesh that protect the building from the sun. We proposed an interior layout that breaks away from traditional linear office, offering maximum flexibility in spatial organization.