REFLECTING LIGHTS 2021  Bangkok / THAILAND

VITHA RECEPTION 2021  Khao Khor / THAILAND

REPURPOSING BANGKOK ROWHOUSE 2020  Bangkok / THAILAND

TALI KOPI RESTAURANT IN SATTAHIP 2020  Sattahip / THAILAND
GREY MATTER EUROPAN 15 RUNNER UP / 2019  Auby / FRANCE 
KIC TRIPOLI 2019  Tripoli / LEBANON
100% WOODEN HOUSE FIRST RPIZE / 2019  Montlouis-sur-Loire / FRANCE

PARIS APARTMNET 2019  Paris / FRANCE

FINLAND NATIONAL ART MUSEUM ANNEX 2019  Helsinki / FINLAND

COLOR LAB SALON 2018  Bangkok / THAILAND
RUSSIAN STANDARD HOUSING THIRD PRIZE / 2018 Moscow / RUSSIA
KYOTO HOUSE  2017  Kyoto / JAPAN
SEOUL ART COMPLEX  2017  Seoul / KOREA
YOYOGI PARK INSTALLATION FOR 2020 OLYMPIC 2017  Tokyo / JAPAN
LOMBADINI ANTIPAROS RESIDENCE 2016 Antiparos / GREECE

CHANDRA RESIDENCE 2014  New Hamshire / USA


NYC TRANSIT 2018  New York / USA

REHABITAING SWOPE CENTER  2019 Wood Hole / USA

SHIKUMEN LILONG HÔTEL SALON 2019  Shanghai / CHINA

LASTING TIMBER  2020  Raleigh Durham / USA

COLUMNIZATION  2020  Raleigh / USA


 

REHABITIATNG SWOOPE CENTER: A POSITION IN RESTORATION

Professor: Jeanne Gang, Claire CahanProgram: Visitor Center
Location: Woods Holds, USA
Area: -
Status: Student Project

The project negotiates between the structure of the existing brutalist building and the environ that envelopes it. It synthesizes a position toward restoration as not only an act done for the building alone, but also the ecosystem that encompasses it.
The concrete structure of the crumbling sea wall in front of Swope Center will be totally removed, along with the ground level of the building. The remediation of the ground allows different species of native flora and fauna to flourish underneath the proposed visitor center as a way to foster direct engagements with those species. Gradient of wetland and dryland species run across the ground level. The open courtyard on the level above captures a moment in the ecosystem and landscape, provoking a window of co-existent between the occupants of Swope and the inhabitants of the environment beyond. The programmatic function of the courtyard will be informed by the different scientific research conducted at the Marine Research Center, where the public viewing simultaneously occur.

One full story is added atop the living quarter to increase its capacity to host more guests. A compacted stacked living unit negates the shift of human’s immediate need. Instead of constructing large living units to fit to the space we demand, perhaps it is the need of the human that has to adjust in order to comply with the increased constrained in our environment. By increasing the density of human inhabitation, the material and energy required to provide for the housing can be lowered as well as its environmental cost. The proposed composition of the building is a direct response to the ways that human lives today. It imagines a possible future by exhibiting publicly a prototype of a visitor center as well as compacted living units, advancing the ways in which we imagine to inhabit this world.