TALI KOPI RESTAURANT IN SATTAHIP 2020  Sattahip / THAILAND
GREY MATTER EUROPAN 15 RUNNER UP / 2019  Auby / FRANCE 
KIC TRIPOLI 2019  Tripoli / LEBANON
100% WOODEN HOUSE FIRST RPIZE / 2019  Montlouis-sur-Loire / FRANCE

PARIS APARTMNET 2019  Paris / FRANCE

FINLAND NATIONAL ART MUSEUM ANNEX 2019  Helsinki / FINLAND

COLOR LAB SALON 2018  Bangkok / THAILAND
RUSSIAN STANDARD HOUSING THIRD PRIZE / 2018 Moscow / RUSSIA
KYOTO HOUSE  2017  Kyoto / JAPAN
SEOUL ART COMPLEX  2017  Seoul / KOREA
YOYOGI PARK INSTALLATION FOR 2020 OLYMPIC 2017  Tokyo / JAPAN
LOMBADINI ANTIPAROS RESIDENCE 2016 Antiparos / GREECE

CHANDRA RESIDENCE 2014  New Hamshire / USA


NYC TRANSIT 2018  New York / USA

REHABITAING SWOPE CENTER  2019 Wood Hole / USA

SHIKUMEN LILONG HÔTEL SALON 2019  Shanghai / CHINA

LASTING TIMBER  2020  Raleigh Durham / USA

COLUMNIZATION  2020  Raleigh / USA




COLOR LAB SALON

Team: Peeraya Suphasidh
Structural Engineer: Bongkarn Dangpratead Contractor: Chang Kid Engineering Co.,Ltd.
Client: Private Program: Nail Design Studio
Location: Bangkok, Thailand
Area: 52m2
Status: Completed March 2018

The project takes into consideration that light is a material; its west facade is constructed with glass blocks which filter and allow pattern of light to appear when the sun is setting, around 4-6pm. These non-repetitive patterns and the painting-like strokes mimic its environment, ever changing as the swaying shadows of the clouds and branches of the moving trees. The gentle curvature of the ceiling produce a calming atmosphere and give a sinuous experience. It elaborates the continuity of the total space by avoiding any visual disruption by sharp angles.





The main open space is used to perform grooming services (manicure and pedicure). Enclosed within the brushed metal shell is a staff room and a small toilet. The shell’s slightly reflective surface plays with the incoming light patterns. Its monolithic volume is excavated to allow a place for a concrete sink prompted toward the service area. A short hallway lead to the toilet while the entrance to the staff room is hidden away with heavy curtain on the opposite end.